Skip navigation

Jeg åpner øynene. Det har lysnet, virker som at det er morgen der ute. Sjekker klokka. Det er for mørkt til å se så jeg må slå på hodelykta. Snart tolv. Æsj, jeg må sove i minst seks timer til. Gjennom nettingvinduet i teltet skinner fullmånen sterk og klar, jeg må tisse. Zip ut av teltet, utenfor gløder det så vidt i leirbålet. Mellom vår teltplass og den lille fossen camper noen lokale. Et bål brenner livlig, men jeg hører ingen stemmer. Det må være lenge siden to grupper nattet her på denne gudsforlatte plassen på èn gang.

Tar noen skritt i motsatt retning for å finne et greit sted å slå lens. I månelyset ser jeg de to firhjulstrekkerne vi kom hit med. Det var noen elendige skogsveier vi kom på. Det er jeg godt fornøyd med. Tar noen skritt til mot et buskas. La igjen lykta i teltet så jeg går ikke så langt, selv om det er månelyst. Må innrømme for meg selv at jeg ikke er like trygg på omgivelsene i jungelen på grensa til Burma som i de norske furuskogene. Får håpe ingen våkner av at jeg tisser i naboteltene. Ikke at jeg tisser i naboteltene, men du vet.

Urinen plasker mot det tørre bambusbladverket på bakken, så stopper det. Zip tilbake til teltet og ned på den tynne dyna, det er litt hardt, men greit nok til å sove. Jeg legger meg nedpå og lytter til gresshoppene og noen fugler som ikke skjønner at det er natta. En stemme i den andre leiren roper noe på Thai. Jeg fokuserer og lytter til stemmen. “Klokka er tolv”, jeg ser på klokka. Han har rett. “Det er nyttår”, det har han pina meg rett i. Ingen svarer og det stilner igjen. I naboteltet snorker det.

Teltet mitt er litt kort, eller så er jeg litt lang. Plutselig smeller det skikkelig i naboleiren. Det må være fra bambusen på bålet. Det smeller alltid sånn når flammene trenger gjennom til den hule innsiden. Lurer på hvorfor. Nei vent, jeg tok feil. Lukta av krutt siver svakt gjennom teltet. Han heiv det vel på bålet, han som er våken. Jeg lukker øynene.

2 Comments

  1. Mmmmm… Stemning.

  2. hehe.. må innrømme at jeg nesten ble litt grepet et lite sekund… 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: